Föreningen Messingsextetten Ramunderblecket bildades 1972. 30 Mars 1973 genomfördes den första konserten i Drothems gamla försam-lingshem. Orkestern bildades med det bestämda kulturella syfte att i Söderköping återuppliva och bevara den unika musikform, med dess speciella klang som uppstod under senare halvan av 1800-talet i Sverige. Då hade varje kurort, bruk eller skarpskytteförening med självaktning en egen messingsextett. Det var i stortsett enbart den här typen av organisationer förutom Sveriges Försvarsmakt som hade råd att köpa in en hel uppsättning instrument.
Den musik som Ramunderblecket spelar är tidstypisk för en dylik orkester. Några av instrumenten är också från 1800-talen och uniformen har sin förlaga i Kungliga 2:a Livgrenadjärregementets uniform modell 1886. Ramunderblecket är en av de få messingsextetter som har exakt rätt instumentering från den tiden.
I Norrköping fanns en musikaffär som hette A Th Nilssons musikhandel. Mycket av Ramunder-bleckets repertoar är hämtat från denna musik-affär. A Th Nilssons musikhandel gav ut nothäften för sextetter och i dessa fanns kompletta arrangemang av både kända och mindre kända musikaliska alster. Ett nothäfte med ca 15 låtar i kunde kosta 4 kr i början av 1900-talet. En av de flitigaste arrangörerna var Fredrick Vilhelm Sandström-du Rietz.
Äntligen är verksamheten igång igen. Om än inte i samma intensitet som tidigare år men ändå igång. Det är skönt att få spela denna musik som kontrast till en hel del annant man hör på radio och tv.
Efter pandemiperiodens eviga repeterande för somliga av oss kom årets första spelning som en befirelse. Det blev den traditionsenliga friluftsgudstjänsten på Ramunderberget 26 Maj. Dock blev det denna gång ingen friluftsgudstjänst på grund av regn så vi fick flytta in i S:t Laurenti Kyrka i Söderköping.
Ramunderblecket spelade som vanligt de psalmer som kyrkoherden och organisten bestäm. Kyurkobesökarna fick ett preludium i form av Morgonhälsning av Ferdiand Heimdahl. Som mellanspel efter predikan spelades En skogskonsert av Rick Eilenberg. Och till avslutning spelades Gångtrall, ett svenskt allmogestycke av Albert Löfgren.
Extra kul blev att vara med MAF i Stegeborg på vår nationaldag 6 Juni och spela underhållningsmusik när besökarna strömmade in. En varm och lyckat flygdag flygdag för intresserade där MAF samlade in en hel del pengar för sin hjälpverksamhet.
En av det häftigaste upplevelserna för Ramunderblecket under 2022 måste väl ändå varit morgonen den 17 Juni då vi fick förmånen att spela live i Sveriges Radios Kultur i P2 som gjorde en Sverige runt resa till intressanta platser. Förfrågan kom sent så vi saknade tyvärr vår hornist den dagen men genoförde ändå uppdraget enligt önskemål. Inspelningen skedde i Söderköpings Hamn och den lilla dansbanan som finns där. Orkesterns uppdrag va att komma gående och spelandes fram till dansbanan där en enklare intervju genomfördes.
Senare på kvällen samma dag deltog Raumderblecket i Söderköpings traditionella fest, Musik på gator och torg, Tyvärr var det lite sämre väder vi det tillfället så vår lilla 1/2-tmmes konsert började med regn. Sedan blev det ett litet uppehåll för att precis när vi var klara började det regna igen.
Söndagen efter midsommarafton 26 Juni kom nästa tillfälle för orkestern att visa upp sig. Platsen var en friluftskonsert i Östra Stenby Kyrka. Med ett litet avbrott ungefär i mitten av konserten för en kortare predikan och psalmsång spelades följande:
I slutet av September, närmare bestämt den 26:e fick vi förmånen att spela på ett bröllop. En mycket kär vän till flera av oss i Ramunderblecket skulle gifta sig och ville ha underhållning när bröllopsgästerna skulle transporteras från Gryts Kyrka ut till Fyrudden där efterföljande festligheter skulle följa. Ombord på en båt underhöll Ramunderblecket gästerna till allas förtjusning.
Delar av Ramunderblecket i väntan på gästerna. Till höger syns vår nya esskornettist, Erik Paulsson. Erik är nu mera ordinarie esskornettist men har vikarierat vid flera tillfällen tidigare.
Frühlings-marsch
Andande
Küsshändchen
En skogskonsert
Basunvals
Kärlek
Fortyseven Street
Gångtrall
Dalmarsch
Parlow
Becker
Zickoff
Rick Eilenberg
F. Sandström
K Kreutzer
Harry Warren
Albert Löfgren
W. Petterson-Berger
Spelåren 2020/2021
Hej vänner till Ramunderblecket. Som ni säkert har förstått så blev det inte mycket spelat för oss under pandemiåren. Nu när eländet har lagt sig så kommer vi så sakta tillbaka igen. Vi ses och hörs därute.
Spelåret 2019
Återigen en alldeles för sen uppdatering av vår hemsida. Trots att vi under våren 2020 tvingats lägga ned verksamheten temporärt så vill tiden ändå inte räcka till för detta viktiga arbete. //Webbmaster
Sextettvänner, tyvärr har 2019-års skörd av tillfällen till att lyssna på livemusik från Ramunderblecket minskat och året erbjöd bara 5 tillfällen. Dessa 5 tillfällen var oerhört trevliga för Ramunderblecket. Denna fantastiska förmån att få visa sina kvalitéer till publikens förtjusning.
Som traditionen bjudit i många år invigdes Valborgsmässofirande traditionsenligt på Söderköpings Brunn med en konstert av Ramunderblecket 30 April. Vädrets makter vill inte riktigt släppa in våren men tack vara en enastående skara trogna fans i publiken lyckades vi hålla oss varma och leverera en varierad kavalkad av musikstycken.
5 maj var det dags för Ekumenisk gudstjänst på Ramunderberget. Våren var äntligen här och ystert fågelkvitter ackompanjerade både Raumderblecket och tjänstgörande präst. En av de bästa morgnarna på året för oss i Ramunderblecket.
Vårt bidrag till gudtjänsten i form av konsertstycken hade samma tema som Valborgsmässofirandet, nämligen våren. Traditionsenlig vi vi bjuda på ett Preludium Frühling Erwachen av E Bach. Efter predikan kom så vårt andra egna stycke, Vårhymn av Hassellöf. Och som postludium måste vi självklart hålla den svenska musiktradionen vid liv och spela en marsch, Frühlings Marsch av Perlow.
Efter avslutat uppdrag stannade Ramunderblecket och drack kaffe tillsammans med gudstjänsbesökarna. Naturligtvis kom några nyfikna frågor på både instrument och uniformer som vi besvarade efter bästa förmåga.
Ännu ett ärofullt uppdrag från MAF att under Sveriges Nationaldag få förmånen att underhålla publiken mellan de stora punkterna på Stegeborgs Flygfält. Även i år var Ramundeblecket förstärkta med slagverk i form av Göran "Tutti" Karlsson.
Så kom Midsommarfirande på Söderköpings Brunn 21 juni. Ramunderblecket gorde vad man kunde för att samla publiken och starta festen. Återigen en trogen publikskara som följer oss vilket är ett oerhört trevligt inslag. Alltid trevligt att se alla dessa besökare till Söderköpings Brunn sitta i parken och dricka kaffe och småprata medan vi får förmånen att göra det vi tycker är en av de trevligaste sakerna i livet, spela musik för publik.
Så äntligen kom ytterligare ett tillfälle i samband med en Friluftsmässa vid S:t Laurentii Kyrka Söderköping. 29 september , en strålande höstdag med hög luft. Eftersom man ville ha en mässa utomhus har man ju ingen kyrkorgel och som Svensk Mässingssextett kan man göra allt, även ersätta en kyrkorgel. Vi fick snabbt repetera in de psalmer och beställningsverk som skulle användas och sedan var det bara att genomföra gudstjänsten. Konsertmusiken bestod av följande stycken:
Efter utfört uppdrag serverades en vegetarisk lokalt tillagad och producerad måltid för alla deltagare.
Frühling Geschwind Marsch
Vårhym
Wårhelsning potpurri
Vårblomman
Fyrverkeripolka
Min kärleksvår
Vårens Flickparad
Våren
Din vår är min vår
Vårglädje
Valborgsmässopolka
Det kommer en vår
Faust
Hassellöf
Nylén
C Faust
Peuschel
D Stamper
B Lindeborg
Fr Abt
G Enders
John-Arne
Johan Carlén
Jules Sylvain
Sorglösa Brunn
Potpurri för gamla ungkarlar
Klackjärnspolka
Gånglåt från Helsingland
Sommarsång
Putte du är min ögonsten
Lasse Dahlqvistpotpurri
Titta in i min lilla kajuta
Två små röda rosor
Dahlmarsch
Svensktoppens signaturmelodi
I sommarstaden
P. Ramel
C.M. Bellman
Dompan
W Peterson-Berger
Gilbert
Jules Sylvain
Weiss
W Peterson-Berger
Jules Sylvain
P Grundström
Sats nr 19 ur Drottningsholmsmusiken
Guds lof till naturen
Marsch Pontificale
J. H. Roman
L Beethoven
C Gounod
Spelåret 2018
Hej alla glada sextettvänner. Ännu ett spelår har gått till ända och vi har traditionsenligt haft vårt årsmöte. Spelåret 2018 såg mörkt ut till en början men sedan ordnade det upp sig. Till slut blev det som det brukar, 10 framträdanden under året. Tyvärr saknar vi fortfarande ordinarie trumslagare och har därför genomfört flera framträdanden utan slagverk.
De som ville höra oss spela fick vänta ända till 30 april och Söderköpings Brunn, traditionsenligt valborgsmässofirande. Musikvalet var låtar med våranknytning
Nästa tillfälle för allmänheten blev friluftsgudstjäns på Ramunderberget 10 maj, Kristi Himmelsfärds dag. Solen sken och fåglarna kvittrade ikapp med oss. Förutom att agera kyrkorgel framförde Blecket tre konsertstycken
MAF:s tillställning Flying for Life ute på Stegeborgs flygfält 6 Juni blev nästa tillfälle att avnjuta Ramunderblecket. Vid tillfället förstärkt med atacktrumslagare Göran "Tutti" Karlsson.
Sedan var det åter dags för Söderköpings Brunn och Midsommar 22 Juni. En god och trogen publikskara satt där och väntade på oss. Även vid detta tillfäll var Göran Tutti Kalrsson med och spelade trummor. Blecket framförde ett gediget konsertprogram på ca 1 timma. Temat för dagen var "litet".
Redan söndagen efter midsommar, 24 juni, var det dags för ett nytt uppdrag. Den här gången på Östra Stenby kyrkbacke. Lagom varm förmiddag med solsken och ljummen vind.
18 Juli blev det äntligen en bröllopsspelning. Det var länge sedan sist. Stora Kolstad utanför Söderköping stod som skådeplats. Dagen till ära stod Erik Paulsson som vikarie på Ess-kornett då Rune hade tagit med sig fru och hund och rest till Norrland.
I augusti fick vi förmånen att delta i Valdemarsviksrodden. Ett mycket trevligt arrangemang med mycket spela och fina båtar i Valdemarsviks hamn. För tillfället Göran Tutti Karlson på trummor och Lars Svensson som vikarie på horn.
Senare samma månad fick vi ett hedersuppdrag på HvSS, Vällinge. Vi skulle svara för musiken i samband med en prisutdelning i gruppfälttävlan. Vi träffades utanför Åby gamla järnvägsstation och inlastade allt, trodden vi, i två bilar för vidare färd mot Vällinge. Väl framme fick vi vidare instruktioner hur vi skulle stå, gå och göra. Förberedelserna gick bra och vi intog kaffe stående på parkeringen. Dock insåg vi att en liten detalj fattades. Runes Ess-kornett saknades. Vi gjorde några försök att snabbt få fram en Ess-kornet utan att lyckas. Men med stor portion is i magen och dukstiga musiker gjorde vi en omgruppering till kvintett med 1:a tenor på Ess-kornettstämman och 2:a tenor på ordinarie 1:a tenorens stämma. Uppdraget utfördes helt enligt beställarens önskemål med goda vitsord.
21 september var det dags att ta farväl av en gammal trotjänare i Ramunderblecket, Sören Liljeberg bergravdes. Ramunderblecket fick förmånen att spela några musiikstycken under själva begravningsceremonin samt delta i efterföljande minnsestund med Sörens barn, släktingar och bekanta.
Som sista framträdande för spelåret 2018 förgyllde Ramunderblecket en träff mellan Greve Thure Gabriel Bielke och Livhusarernas kamratförening den 6 oktober. Festen hölls i parken framför Sturefors Slott mot sjön Ärlången. På den musikaliska önskelistan från Greve Thure Gabriel Bielke stod Kungliga Lifregementets Husares marsch samt Regina-marsch som Ramunderblecket förstjänstfullt framförde med stående ovationer som följd. Det måste sägas att trots att vår uniform är 2:a Lifgrenadjärregementets uniform modell 1886 så bidrog den till en mycket fin inramning av tillställningen.
Våren Franz Abt
Det kommer en vår, Jules Sylvain
Din vår är min vår, Georg Enders
Till skogs en lite fågel flög, Otto Lindblad
Vårglädje, John Arne
Valborgsmässopolka, J Carlén
Majsång, Been
Roslagsvår, Hugo Alfvén,
Sjung och le, Bergman
Jag blir så glad när solen skiner, Normann-Andersson
Sommarsång, Wilhelm Peterson-Berger
19 satsen ur Drottningsholmsmusiken, Johan Helmich Roman
Marsch Pontificale, C F Gounod
Lille Tood, C G Wählin
Lilla Fjäll, JOhannes Beschnitt
Lilliput polka, Ph Fahrbach d.y.
Lilla Yrhättan, Marcusson
Liten och nätt polka, C Faust
Lille trumpetaren, Sandström du Rietz
Lilla Lola-lo, J Clayton
Lite med gott, T Cassel
Det bor i varje hjärta en liten amorin, Georg Enders
Det lilla jag minns, C G Hulté
La petit maggidoundi, L Bonnard
Den lille hornblåsaren, F Heimdahl
Spelåret 2017
Äntligen en uppdatering av vår hemisda. Tyvärr vill inte tiden räcka till i alla lägen och man måste göra olika prioriteringar. I det här fallet blev vår hemsida lidande på grund av mig, webbmaster.
Året 2017 bjöd på ett par riktigt fina uppdrag för oss där vår uniform var en klar fördel.
Först ut var 11 februari där vi fick uppdarget att spela mingelmusik i samband med att Hemvärnet hade sitt möte på Malmens flygflottilj i Linköping.
Våren fortsatte med en annat hedersamt uppdrag där vi återigen fick chansen att spela mingelmusik. Denna gång i samband med ett 70-års firande på fritidsgården på Ramunderberget i Söderköping. Trotsa att datumet var 1 april var det inget aprilskämt.
Valbogr blev som vanligt ett traditionellt firande på Söderköpings Brumnn där vi inledde firandet med en liten konsert.
LION:s Ramundermarken, 7 maj, blev även den en traditionell historia där vi gjorde en stående platskonsert på Rådhustorget i samband med invigningen.
11 maj var det så åter dags för oss att göra ett uppdrag på Malmens Flygflottilj i Linköping. Denna gång i samband med ett militärjuristmöte som hölls där. Vårt uppdrag var att underhå¨lla gästerna i väntan på kvällens middag.
Kristi Himmelsfärd var ganska sent i år och 25 maj var det dags för ytterligare en tung tradition, att spela psalmer och några konsertstycken i samband med den tradiontionsenliga ekumeniska gudstjänten på Raumnderberget i Söderköping. Detta kompanjerat av ett underbart fågekvitter i fint solsken. Förutom psalmer framförde vi An die Musik av F. Schubert som preludium, Nork Dans av E. Grieg som mellanakt och Jungfrun under lind av W. Petterson-Berger som postludium.
På vår nationaldag vi fick återigen en möjlighet att underhålla allmänheten i samband med MAF:s stora evenemang Flying for Life på Stegeborgs flygfält. Det här börjar bli en tradition både vad det gäller uppdrag men också på vikariesidan då Göran "Tutti" Karlsson var kontrakterad som trummis.
23 juni var det dags för midsommarfirande på Söderköpings Brunn. Sextetten blev då en kvintett då vår ordinarie tubaist prioriterade familjen framför orkestern och firade sin fördelsedag med en längre resa. För att lösa problemet fick vår ordinare tenorhornist, Stefan Nyman, sänka sig till de lägre regionerna och spela tuba istället vilket han gjorde med bravur.
Konserten bestod av följande stycken:
Wien bleibt Wien
Dinah
Klackjärnspolka
Så festa vi
Orpheus i underjorden
När tvenne hjärtan slå samma slag
If you knew Susie
Petit Tokinoise
Det glada lifvet
La Coruña
Swanee
Med grace
Örkeljunga skyttepavlijong
The Yankee doodle Boy
Sorglösa Brunn
I frånvaro av ordinarie tubaist och konferencie fick tenorbasunist Torvald Gunnarsson ikläda sig den rollen. Torvald hade dock lite problem med uttalet av det franska stycket till publikens förtjusning.
Den 5 augusti åkte vi till Valdemarsvik och Valdemarsviksrodden. En mycket trevlig tillställning i Valdemarsviks hamn. Strålande solsken och varmt. Då vi saknade ordinarie hornist fick vi hjälpa av Lars Svensson. För dagen var även "Tutti" med på trummor.
Sist ut på spelåret 2017 blev 2 september i samband med ett 80-års firande. Vårt uppdrag blev att underhålla gästerna på en båttur mellan Söderköping och slussen Tegelbruket. I samband med att båtfärden ändrade rikting fick också orkestern byta båt från Ms Lindön till Ms Lindskär. Stämningen var hög bland gästerna och Ramunderblecket levererade en kavalkad av gamla underbara melodier på resan.
Spelåret 2016
Ännu ett år har gått med Ramunderblecket. Året bjöd på en överraskning och naturligtvis de traditionella uppdragen.
Den 17 mars underhöll Ramunderblecket i Brunnsparken på Söderköpings Brunn med minglemusik i samband med ett 70-års firande
30 april blev det ett traditionellat Valborgmässofirande på Söderköpings Brunn med en liten konsert av Ramunderblecket.
Ett gråmulet och ganska kyligt inslag som inte bara bjöd på blåsmusik utan även en del vindbyar också. Foto: Helena Gunnarsson
5 maj var det dags för ekumenisk gudstjänst på Ramunderberget. Inramningen var fantastisk med fint solsken och fågelkvitter. Förutom 4 psalmer fick Ramunderblecket spela 3 egna stycken, Sommarpsalm och Bland myrten och jasminer av Wilhelm Petersson Berger samt som postludium framfördes körstycket Ångbåtssång av Otto Lindblad i en orkesterversion.
Några dagar senare, 8 maj, var det dags för LION:s Ramundermarken. Vi började med en liten morgonkonsert på äldreboendet Birkagården för de morgonpigga innan förflyttning till Rådhustorget och en liten platskonsert.
Årets höjdpunkt får jag väl ändå säga att 28 maj blev. Ramunderblecket fick av Statens Fastighetsverk uppdraget att förgylla händelsen Hemliga rum på Vadstena slott. Eftersom Ramunderblecket är en "mobil" orkester som kan spela "unplugged" fick vi klättra omkring på slottsomnrådet och spela på olika platser både inne på slottsområdet och utanför vid broarna. Vädret var fantastiskt och publiktillströmningen stor. Vi i Ramunderblecket hade en fantastisk dag och var för tillfället förstärkta med Bob Karlsson på virveltrumma.
6 juni börjar bli en tradition med att underhålla publiken vid Stegeborgs Flygfält då MAF (Mission Avation Fellowship) håller en flygdag för att visa upp sin verksamhet, https://www.maf.se/flygdagen-den-6-juni. Mycket publik och lagom väder för att att underhålla. För dagen var Raumnderblecket förstärkta med Göran "Tutti" Karlsson på trummor.
24 juni, en traditionsenlig midsommarkonsert i Brunnsparken på Söderköpings Brunn. Återigen fick vi nöjet av att ha "Tutti" som trumslagare. Konserten bestod av:
Wermlands regementes marsch
En sömnlös natt
I min blommiga blå krinolin
Puppchen
Saxifraga
Rosenblommor
Silver heels
Norsk dans
Basunvals
Bland myrten och jasmin
Bugle call rag
Kungliga Upplands regementes marsch
Konserten genomfördes utan regn eller andra missöden.
13 august blev årets sista framträdande för Ramunderblecket. Åter igen var det dags för ett 70-års firande. Jubilaren hade önskat Ramunderblecket och vi gjorde vårt bästa för att underhålla publiken i Brunnsparken på Söderköpings Brunn. Några av gästerna ville gärna framföra sången Kvinnor och Champagne och fick stöttning av Torvald på ventilbasun.
Spelåret 2015
Spelåret 2015 innehöll några överraskningar lite utöver det vanliga för Ramunderblecket.
Traditionsenligt inleddes det dock med Valborgsfirande på Söderköpings Brunn där Ramunderblecket underhöll under ca 45 minuter medan publiken samlades.
Bara några dagar senare, 3 maj, var det dags för en annat lika traditionsbundet evenemang, nämligen LIONs Ramundermarken. Innan Ramunderblecket marscherade till Rådhustorget och genomförde sin platskonsert så underhölls de boende på Birkagården i arla morgonstund. Lite kyligt men solen visade sig från sin bästa sida.
Liten platskonsert för morgonpigga boenden på Birkagården. Ovanligt att se att Ess-kornetten har paus. Foto: Helena Gunnarsson
- Jaha grabbar, stannar ni och väntar tills det öppnar? Foto: Helena Gunnarsson
14 maj, Kristi Himmelsfärd. Numera en tradition för Ramunderblecket. Uppgiften är att vikariera för den kyrkorgel som inte kan flyttas ut i det fria då den ekumeniska gudstjänsen hålls på Ramunderberget. Solen sken och fåglarna kvittrade. Förutom de av församlingen önskade psalmerna spelad tre konsertstycken. Preludiet blev Fugue av J.S. Bach. Efter predikan följde Tallarnas Barr av Widéen och gudstjänsten avslutades med Gratulationer ur Frösöblomster av W Peterson-Berger. För Ramunderblecket bjöds en intern lite överraskning då vår hornist hade kaffekorgen med sig och bjöd sina medmusikanter på kaffe i det fria innan hemfärd.
27 maj blev den första överraskningen för Ramunderblecket. Redan tidigt under våren fick vi en förfrågan från Söderköpings Brunn om att medverka vid en inspelning av ett rikstäckande TV-program, Sverigequizen del 3 med de välkända profilerna Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg. Uppdraget gick ut på att underhålla både publik, skeppare, krögare och inspelningsteam från fördäck under färden med M/S Lindön från Söderköping till Tegelbruket där båten vände och tillbaka igen. Dagen till ära fick vi hjälp av Bob Karlsson på trummor. TV-programmet sändes sedan i Oktober.
6 juni, vår nationaldag, firades med underhållning på Stegeborgs flygfält. Ramunderblcket spelade bakgrundsmusik för publiken och vår landshövding gjorde ett besök. MAF har en tradition av att visa upp sig och sin mission för allmänheten denna dag. Evenemanget var välbesökt trots att det blåste lite mer än önskvärt. Tyvärr blåste det så mytcket att DC3:an Daisy inte kunde landa till publikens besvikelse. Ramunderblecket blåste däremot på som vanligt och den välkända ryska marschen "Den slaviska kvinnans avsked" vädrades för första gången offentligt. Göran "Tutti" Karlsson trakterade trummorna.
Midsommar, en genuin svensk tradition. Ramunderblecket konserterade som vanligt i Brunnsparken i Söderköping.
Följande konsertlåtar spelades:
Salut för August Bournville
Fatme
La Petit Vals
Regementets dotter
En liten skälm
Innsbrucher Olympia Baum
Oh you Beautiful Doll
Bellmaniana
Tallarnas Barr
Surströmmingspolka
Janitscharernas marsch
Insprängt bland konserstyckena spelades sex versioner av Helan går i olika tappningar skrivet av Franz Lear.
27 juni var det återigen dags för ett besök på Söderköpings Brunn. Denna gång bjöds det på mingelmusik för inbjudna gäster till en privat fest som anordnades av Herrborums nye ägare.
22 augusti, årets sista spelning blev ett 75-års kalas på Husby Säteri utanför Söderköping. Mingelmusik i slottsparken för inbjudna gäster. Fint väder och Göran "Tutti" Karlsson förstärkte med sina trummor.
Vi i Ramunderblecket tackar för året som gått och för förtroendet från er som engagerat oss. Hoppas att vi ses snart igen.
Det här blev 2014-års spellista för Ramunderblecket
30/4 18:15
4/5
9:00
10:00
29/5 10:00
1/6 11:00
20/6 13:00
29/6 18:00
Traditionsenligt Valborgsmässofirande på Söderköpings Brunn.
LIONs Ramundermarknad i Söderköping.
Konsert ute på gården till Brikagården för de boende.
Underhållningsmusik på Rådhustorget
Friluftsgudstjänst på Ramunderberget
Friluftsgudstjänst Valdemarsviks kyrka
Traditionsenlig Midsommarkonsert på Söderköpings Brunn
Friluftskonsert med andakt Gottenviks Herrgård
Bilder från arkivet
Copyright © Ramunderblecket